Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Säljer Valsta Centrum

Publicerad: 1 juli 2016, 10:24

Sigtunahem och Rikshem säljer Valsta Centrum till Fondex-gruppen genom bolag inom koncernen.


Ämnen i artikeln:

RikshemSigtunahem

Fastigheten Valsta Centrum byggdes 1972. Mellan 2014–2016 har Sigtunahem i samarbete med Rikshem genom Nya Valsta Centrum AB renoverat och utvecklat fastigheten.

I Fondex-gruppen, som förvärvar fastigheten, ingår bolag som Fondex, Tulia, GreenPark, Järnlodet samt Sörmlandsporten. Fondex-gruppen äger bland annat Tullinge centrum sedan tidigare.

– Det är en långsiktig, erkänd och väletablerad ägare med en bred erfarenhet av centrumfastigheter som kommer att kunna ta vid på ett bra sätt. Sigtunahem och Rikshem är fastighetsutvecklare och bostadsförvaltare. Vi har jobbat med att utveckla Valsta Centrum under ett antal år. Men nu är renoveringsarbetet klart, centrumet är uthyrt och vi tycker att det är en bra och färdig produkt, därmed är det dags att lämna över stafettpinnen till en ny ägare, säger Göran Langer, vd, Sigtunahem.

Real Value Management har agerat som rådgivare åt säljaren i affärsuppgörelsen mellan SigtunaHem, Rikshem och Fondex-gruppen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

RikshemSigtunahem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.