Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Premiär: Ikea höll orienteringstävling i varuhuset

Publicerad: 28 juli 2022, 09:57

Tävlingen på Ikea hade plats för 1 400 deltagare med 200 starter i timmen.

Foto: Peter Holgersson

Möbeljätten arrangerade för första gången någonsin en orienteringstävling i ett av sina varuhus. Drygt 1 400 orienterare från hela landet tävlade om vem som bäst kunde ta sig genom varuhuset med karta och kompass.


Ämnen i artikeln:

IkeaUppsalaSvepet

– Vi ser detta som en viktig del i vårt arbete med att uppmuntra människor till mer rörelse, och hoppas såklart att det blir en riktig folkfest, kommenterar Anette Rödin, ansvarig för kundupplevelser på Ikea. 

Varuhuset i Uppsala är 36 000 kvadratmeter stort och ser lite annorlunda ut än vanliga orienteringsmarker. 

– Målet för oss är i normala fall att det ska vara lätt att hitta och i princip omöjligt att gå vilse, men nu hoppas vi att banan som ritats upp ska göra det lite klurigt även för de duktigaste.

 För de allra snabbaste blev totaltiden på banan drygt 11 minuter i den svåraste klassen.

– För många orienterare har det varit en dröm att få orientera i ett Ikea-varuhus. Vi är därför jätteglada att Ikea nappade på idén, kommenterar Anna Wennertorp, marknadschef på O-Ringen.

Satsningen var en del av världens största orienteringstävling, O-Ringen, som i år hålls i Uppsala 24–30 juli med 20 000 deltagare från hela världen.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

IkeaUppsalaSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.