Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Platzer och Serneke utvecklar Gamlestadens Resecentrum

Publicerad: 12 januari 2015, 07:09

Bild: Sweco Architects

Platzer Fastigheter och Serneke har träffat avtal om att tillsammans i projektform utveckla Gamlestadens Resecentrum med en area om cirka 17 000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

GamlestadenPlatzer FastigheterSernekeSwecos arkitekterGöteborg

Platzer förvärvar den blivande fastigheten för långsiktig förvaltning och Serneke kommer att ansvara för totalentreprenaden av byggnaden. Den totala projektkostnaden är beräknad till 450 miljoner kronor.

Som en del i det Västsvenska paketet ska stadsdelen Gamlestaden utvecklas och kommer omfatta bland annat resecentrum, kontor, bostäder och handel. Vad gäller resecentrum har Göteborgs stad ingått avtal om försäljning av mark och byggrätt om cirka 17 000 kvadratmeter till byggbolaget Serneke.

Platzer förvärvar nu fastigheten av Serneke och tillsammans kommer parterna att utveckla fastigheten och det blivande resecentrumet. Samarbetet innebär att Platzer står för ägande, uthyrning och förvaltning medan Serneke kommer ansvara för totalentreprenaden av byggnationen. Västtrafik har tecknat ett långsiktigt hyresavtal för delar av resecentrumet. Byggnationen beräknas starta i början av 2016 och stå helt färdig under fjärde kvartalet 2017.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Serneke

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev