onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Padelboomen fortsätter - Castellum bygger ny hall på Hisingen

Publicerad: 21 oktober 2021, 14:23

Visionsbild över den nya padelhallen, och Ulrika Johannesson på Castellum.

Nu bygger Castellum en av Sveriges största padelhallar åt hyresgästen Bon Padel. Ulrika Johannesson, kommersiell förvaltare, berättar för Fastighetsnytt om sportens framtid och hur man ser på risken för en mättad marknad.

Ämnen i artikeln:

CastellumpadelGöteborg

EHP


Sedan tidigare äger Castellum en hall med 17 padelbanor i Bäckebol som är ett ombyggt före detta leksakslager. Nu byggs en helt ny padelhall på 6 300 kvadratmeter med 20 banor, varav tre utomhus, i anslutning till Volvo Torslanda för hyresgästen Bon Padel. 

Det har öppnats många nya padelhallar bara under det senaste året. Ulrika Johannesson, kommersiell förvaltare på företaget, säger att det kan finnas en risk för överetablering eller att boomen ska avta - men att den inte är överhängande. 

Läs även: Därför älskar fastighetsbranschen padel

– Det finns en risk och marknaden kanske börjar bli mättad men vad jag spontant tror är att premiumhallar, som just denna hall är, lockar mycket folk. Det finns tillgång till andra aktiviteter än just bara padel, exempelvis gym och yoga, en trevlig lounge för spontana eller planerade möten, både innan och efter träning, gott kaffe med någonting till. Jag ser att padelhallar börjar fokusera på medlemskap vilket är positivt. Att köpa ett medlemskap kan exempelvis ge rabatt på padelhyra, träning och turneringar är också ett bra sätt att knyta människor till hallen, säger hon till Fastighetsnytt. 

Ulrika Johannesson spelar själv padel och berättar att hon har upplevt en svårighet att hitta lediga tider för att kunna spela och behövt åka långt. 

Den nya padelhallen får Miljöcertifiering Silver med låg energianvändning. Bon Padel Arena kommer att öppna för spel i februari 2022. I dagsläget kan Castellum inte gå in på hur mycket de har investerat i anläggningen. 

Läs även: LISTA: Största svenska fastighetsägarna 2021

Har ni planer på fler padelhallar framöver?
– Nej, inte som det ser ut just nu. Vi öppnade en padelhall i Hede, Kungsbacka, för något år sedan, den hallen är mycket populär med ett lyckat koncept.  

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev