Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Nytt rekord för e-handeln

Publicerad: 28 augusti 2020, 11:00

Rekordhög tillväxt för e-handeln när konsumenterna stannar i Sverige.

Foto: LightField/Mostphotos

Coronapandemin fortsätter att gynna e-handeln. Optimismen ökar bland konsumenterna och nya rekordsiffror noterades i juli. Det visar purfärska siffror från E-barometern.


Ämnen i artikeln:

PostNordCoronaviruset

Rapporten visar att majoriteten av konsumenterna fortfarande undviker fysiska butiker. Det och att färre åkte utomlands på semester är två förklaringar till varför e-handeln ökade med rekordhöga 45 procent i juli, jämfört med förra året.

Den i särklass största procentuella ökningen noterades bland dagligvaror som växte med 200 procent i juli. Sport och fritid med 63 procent. 

Grafik: E-barometern

Rapporten visar att tre av tio handlar mer på nätet sedan coronan och att antalet äldre e-handlare har ökat mest. 

Läs även: Handeln blöder – men två segment blomstrar 

Sedan början av krisen har även optimismen ökat månad för månad, både när det gäller konsumtion och ekonomi i Sverige. Nu tror 20 procent på ökad konsumtion i år, vilket är ett par procent högre än 2019. 

Grafik: E-barometern

Däremot planerar 34 procent att konsumera mindre i år, vilket huvudsakligen beror på att folk lever ett lugnare liv och är mer försiktiga under krisen. 

Grafik: E-barometern

Läs även: Fastighetsägarna: Fritt fall i branschen – stöd behövs 

E-barometern ges ut månadsvis under coronakrisen av Postnord, Svensk Digital Handel och HUI Research. Den här undersökningen har gjorts med ett riksrepresentativt urval av personer i åldrarna 18 till 79 år, med svar från totalt 2 474.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

PostNordCoronaviruset

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.