Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Norsk handelssatsning i Värmland

Publicerad: 16 april 2012, 05:11

De norska aktörerna Conceptor och Fortin har hittills satsat 350 miljoner kronor på handel i västra Värmland.


Nyligen öppnades Töcksfors Handelspark i Årjängs kommun i västra Värmland, belägen längs E18 mellan Oslo och Karlstad, inte långt från den svensk-norska gränsen.

Det är det norska fastighets- och handelsbolaget Conceptor som tillsammans med det likaledes norska fastighetsbolaget Fortin står bakom storsatsningen på 22 500 kvadratmeter handelsyta och en beräknad omsättning på cirka 700 miljoner kronor under det första verksamhetsområdet. Redan är planeringen igång för etapp två av projektet.

– Totalt har vi satsat cirka 350 miljoner kronor i anläggningen och till det kommer butikernas egna investeringar på ytterligare runt 100 miljoner. Vi är väldigt nöjda med resultatet och den mix av butiker som vi har fått, säger Conceptors vd Vidar Lyhus i en kommentar till Nya Wermlands-Tidningen (NWT).

Töcksfors handelspark är ett handelskomplex med ett antal större butiker med separata ingångar samt en två våningar hög central del av galleriaformat. Handelsparken innehåller totalt 17 butiker och en McDonalds-restaurang.

– Det här är bara första etappen av tre. Vi ska bygga ytterligare 40000 kvadratmeter och nästa etapp kan stå klar om två år, säger Vidar Lyhus till NWT.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.