lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

NCC hyr ut fyra våningsplan i Våghuset till PwC

Publicerad: 26 oktober 2021, 15:23

Visionsbild över huset. Johanna Hult Rentsch, regionchef, NCC Property Development Foto: White Arkitekter och NCC

NCC har tecknat hyresavtal med PwC om fyra hela våningsplan i Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg. Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development, berättar om framtidsplanerna för huset.

Ämnen i artikeln:

MasthuggskajenNCCPWCWhite arkitekterGöteborg

EHP


Revision- och rådgivningsbolaget PwC flyttar sitt Göteborgskontor till Våghuset i samband med att huset färdigställs under 2022. Kontorslokalen är om fyra våningsplan, plan 7 - 10, och omfattar ungefär 3 100 kvadratmeter.

– Vi tycker att det jätteroligt, och vi är stolta över att de har valt just oss och Våghuset. PwC kommer att tillsammans med hjälp av våra experter att få stöd i planering och projektering för att skapa de bästa förutsättningarna för utformning av sina nya arbetsplatser som stöttar just deras verksamhet. I dagsläget är det många företag som försöker knåda ihop det nya sättet att arbeta och det känns bra att kunna stötta dem i processen. Detta är vad vi arbetar med på daglig basis, säger Johanna Hult Rentsch till Fastighetsnytt. 

Läs även: Planeringen för Lunds högsta hus har börjat - Serneke klara som byggherre 

Våghuset är 70% uthyrt med cirka ett år kvar till färdigställande. Det finns en fortsatt en stark efterfrågan i projekten på Masthuggskajen, berättar Johanna Hult Rentsch. 

2018 var Masthuggkajen Sveriges första stadsutvecklingsprojekt som tilldelades en Citylab-certifiering. Dessutom vann projektet priset Årets Citylab-projekt 2020 för sitt hållbara stadsutvecklingsarbete.

Hur ser uthyrningsmarknaden ut just nu, med tanke på att många funderar över hur de ska arbeta efter pandemin?

– Det är många som funderar över detta i dagsläget. Vi ser en ökad efterfrågan på kontor som kan möta kraven på att stärka varumärket, en plats att mötas och bygga företagskultur och omboarda personal. Det är viktigt att arbetsplatsen stöttar det nya sätter att arbeta och många företag efterfrågar precis det.

Läs även: NCC miljardsäljer i Mölndal

Våghuset byggs just nu tillsammans med Brick Studios av NCC och är de två första kontorsfastigheterna i den nya stadsdelen. Husen har ritats av White Arkitekter och kommer att stå klara för inflyttning i slutet av 2022.

Vilka är de stora fördelarna med Masthuggskajen, skulle du? säga? Hur jobbar ni för att området ska bli så bra som möjligt med service, restauranger och liknade?

– En av de främsta fördelarna är att våra hus, och hela området har så stark hållbarhetsprofil. Gestaltningen på Våghuset gör nog också att det kan bli en av Göteborgs blivande ikonbyggnader. som gör avtryck i staden under många år framöver. Stadsdelen har ju en fantastisk kontrastrik mix av verksamheter, restauranger, kultur, boende och arbetande och detta ger en spänst och levande sammanhang som jag vet attraherar många hyresgäster till Masthuggskajen. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev