Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Mörby Centrum blir Danderyd Centrum

Publicerad: 8 mars 2016, 07:33

Bild: Wester + Elsner Arkitekter AB.

Skandia Fastigheters påbörjar en om- och tillbyggnad av Mörby Centrum. Som en del av projektet planeras det också för ett nytt varumärke.


Ämnen i artikeln:

DanderydSkandia FastigheterMörby

Projektets första fas består av det södra av två kontorshus som ska flankera köpcentrumbyggnaden. Inflyttning i den åtta våningar höga kontorsbyggnaden, som nu påbörjas i Mörby Centrum, planeras till slutet av 2017. Besqab, samt tre andra kontorshyresgäster, är klar vilket innebär att 90 procent av de 3 277 kvadratmeterna kontorsyta är uthyrda.

Nuvarande köpcentrum kommer att utökas med 15 000 kvadratmeter butiksyta, samtidigt som de två kontorshusen på cirka 20 000 kvadratmeter och även tre nya bostadshus adderas till centrumområdet. Dagens 55 butiker och 18 300 kvadratmeter ska öka till cirka 100 butiker och 33 000 kvadratmeter. Som en del av projektet planeras det också för ett nytt varumärke, där Mörby Centrum byter namn till Danderyd Centrum.

– Vi kommer att skapa en modern boutique-galleria med ett breddat, handplockat butiksutbud, som rymmer både sällanköps- och dagligvaror samt attraktiva restauranger och service. Fastigheten får en hög miljöklassning, en helt ny fasad och interiör med generös takhöjd. Planen är att dörrarna till Danderyd Centrum ska slås upp 2020, säger Bo Jansson, Fastighetschef Köpcentrum och Bostäder på Skandia Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Skandia Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.