Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Miljöbyggnad för handelsbyggnader

Publicerad: 6 augusti 2012, 11:23

Nu är det möjligt att certifiera köpcentrum, varuhus, gallerior med mera. i Miljöbyggnad. Den nya varianten av det svenska certifieringssystemet omfattar både nya och befintliga handelsbyggnader.


Ämnen i artikeln:

SGBC

Sweden Green Building Council har arbetat fram den nya varianten i samarbete med fastighetsägare som inte kunde certifiera sina byggnader i Miljöbyggnads grundsystem.

Lanseringen av varianten innebär att även dessa byggnader har ett system och verktyg för att åstadkomma energieffektiva byggnader med god arbetsmiljö och bidra till ett mer hållbart samhälle.

– Det har varit en lång process och många inblandade parter som har jobbat fram Miljöbyggnad för handelsbyggnader. Lanseringen föregicks av en remiss och pilotprojekt för utvärdering och testning av varianten. De största stötestenarna har varit att fastslå hur energi och dagsljus ska bedömas, berättar Linda Kjällén, Certifieringshandläggare på Sweden Green Building Council.

Pilotprojekten har genomförts bland följande 4 byggnader:

- AMF Fastigheter med Gallerian på Hamngatan i Stockholm
- Dilligentia med gallerian Commerce i Skövde
- ICA Fastigheter med ICA Kvantum i Knivsta
- KF Fastigheter med Coop Extra i Mjölby

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SGBC, 2012-07-09

Ämnen i artikeln:

SGBC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.