Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Handel

Mer handel och bostäder i Huddinge

Publicerad: 26 Oktober 2012, 11:37

Handelsytorna i fastigheten Segmentet 1 i Kungens kurva, där byggvaruhuset K-Rauta ligger, kan nu i det närmaste fördubblas. Samtidigt planeras för nya bostäder i Rosenhillsområdet. Det framgår av den nya detaljplan som samhällsbyggnadsnämnden godkände vid torsdagens sammanträde.


Ämnen i artikeln:

Huddinge

– Även om Kungens kurva redan är Skandinaviens största handelsområde, behöver området fortsätta att växa och utvecklas. Det behövs nya investeringar som gör att området moderniseras och bibehåller sin attraktionskraft, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Fastighetsägaren Bonnier fastigheter AB har tänkt komplettera den befintliga byggvaruhandeln med andra verksamheter kopplat till byggnationer och renoveringar enligt ett så kallat Hemmakoncept. Sammanlagt kommer handelsbyggrätten omfatta 18 500 kvadratmeter.

Nya bostäder i Rosenhill
Det planeras även för nya bostäder i Rosenhillsområdet sydväst om Huddinge station. Förtätningen innebär att det blir ungefär 120 villor och 90 bostäder i radhus, kedjehus och flerfamiljshus i området.

– Det här är ett attraktivt område nära Huddinge centrum. Nu kommer det att få modern standard och kommunalt vatten och avlopp, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

En viktig del i programmet är gatunätet. I detaljplaneprogrammet föreslås att såväl sträckan mellan Rosenhillsvägen och Kolonivägen som mellan Rosenhillsvägen och Vistabergs Allé stängs av för biltrafik. Endast trafikering med buss samt gång- och cykeltrafik ska tillåtas.

I planen förses Rosenhillsvägen, Kolonivägen, Fågelsångsvägen och Annelundsvägen med gång- och cykelbana, vilket bland annat kommer att leda till trygga gång- och cykelförbindelser till Rosenhillsskolan. I planområdet avsätts också mark för en ny förskola/skola.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Huddinge kommun

Ämnen i artikeln:

Huddinge

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.