Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Märkbart ökad volym i handeln med Kungsleden

Publicerad: 1 oktober 2014, 07:18

Volymen i handeln med Kungsledens aktie har varit ovanligt stor de senaste sju handelsdagarna. Med ett enda undantag har över 1 miljoner aktier bytt ägare varje dag sedan 19 september och måndagen utgör där inget undantag då 1,05 miljoner aktier har omsatts i skrivande stund. Undantaget är, som tabellen visar, 22 september då 413 959 aktier omsattes. Det i sin tur är högre än genomsnittsvolymen per dag över en betydligt längre period.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Volymen i handeln med Kungsledens aktie har varit ovanligt stor de senaste sju handelsdagarna. Med ett enda undantag har över 1 miljoner aktier bytt ägare varje dag sedan 19 september och måndagen utgör där inget undantag då 1,05 miljoner aktier har omsatts i skrivande stund. Undantaget är, som tabellen visar, 22 september då 413 959 aktier omsattes. Det i sin tur är högre än genomsnittsvolymen per dag över en betydligt längre period.

I enlighet med detta har även omsättningen varit ovanligt hög, i intervallet 43-53,5 miljoner kronor, med undantaget 22 september då den låg på 17,5 miljoner kronor.

Kungsleden tabell 500

Vad som orsakar denna utveckling kan man bara spekulera i men sannolikheten att det har en koppling till Kungsledens förestående företrädesemission är stor då det inte är ovanligt att omsättningen ökar kring nyemissioner. Själva avstämningsperioden för deltagande i emissionen löpte ut 19 september vilket innebär att sista dagen för handel med rätt att delta i emissionen var 16 september, samma dag som Kungsledens extrainsatta bolagsstämma beslöt att genomföra emissionen. Det rör sig alltså inte om investerare som samlar på sig aktier i syfte att få en större del nya aktier i bolaget vid emissionen, vilket dock inte utesluter att investerare samlar på sig aktier.

Fastighetsnytt har ställt finansanalytikern Peter Malmqvist frågan vad som kan ligga bakom den stora volymökningen i handeln med Kungsledens aktie. Han förklarar att hans bild av kraftiga omsättningsökningar i medelstora bolag, är att någon investerare köper på sig större block av aktier.

– Syftet är att de ser en bra affär. Det brukar ofta vara en investerare som redan finns i ägarregistret och som därefter flaggar upp, säger Peter Malmqvist.

Huruvida vi kan vänta oss flaggningar i Kungsleden återstår att se. En uppdaterad ägarlista i bolaget kommer att publiceras i mitten av oktober och då får vi se vilka som ligger bakom omsättningsökningen.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.