fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Malmö först för Domino’s

Publicerad: 23 december 2016, 08:53

Foto: Croisette

När amerikanska pizzakedjan Domino‘s nyligen öppnade sin första restaurang i Sverige satte man Europarekord för kedjan i antal beställningar på en dag. Restaurangen öppnades i köpcentret Mobilia i Malmö och man har flera på gång.

Ämnen i artikeln:

CroisetteMalmö

När amerikanska pizzakedjan Domino‘s nyligen öppnade sin första restaurang i Sverige satte man Europarekord för kedjan i antal beställningar på en dag. Restaurangen öppnades i köpcentret Mobilia i Malmö och man har flera på gång. I Malmö kommer man inom kort att öppna två restauranger, i Västra Hamnen och Limhamn, och enligt Sverigechefen Árni Jónsson har man på lång sikt ambitionen att öppna 200 restauranger.

– Fast det är över en tio till femtonårsperiod. I första taget planerar vi att öppna cirka 15 restauranger, säger han i samtal med Fastighetsnytt.

Därutöver kommer man att behöva öppna minst två produktionsanläggningar i bra logistiklägen där man dels tillverkar pizzadegen och har distributionscentral för andra råvaror.

Domino‘s strategi är att lägga sina restauranger i tätbefolkade områden i storstäder och tillväxtstäder. Man vill inte ligga i primärlägen utan sekundärlägen i anslutning till exempelvis stadsdelscentra.

– Vi vill vara där folk bor och folk rör sig, säger Árni Jónsson.

Från början var tanken att den första etableringen skulle ske i Stockholm men sedan kom man fram till att Malmö var ett bättre ställe att börja på och där har Croisette Real Estate Partners har bistått Domino‘s.

– De har varit otroligt taggade och vi gillar den attityden de har visat, säger Árni Jónsson om Croisette.

Som nämns ovan har man ytterligare två restauranger på gång i Malmö och det finns fler i pipeline. Peter Bergquist, head of leasing, på Croisette bekräftar i ett mail till Fastighetsnytt att lokalerna i Västra Hamnen och Limhamn snart är redo att slå upp portarna men vill inte sia om hur många fler restauranger kommer att öppna inom snar framtid.

Árni Jónsson säger att Malmö är Sveriges pizzahuvudstad och dessutom är varumärket mer känt där än i Stockholm på grund av närheten till Danmark där samma aktörer etablerade Domino’s för några år sedan men har sedan dess sålt verksamheten.

– Vi kommer på sikt även att öppna restauranger i Stockholm och Göteborg samt andra större städer, tillägger han.

Det är isländska företaget Pizza Pizza ehf. som ligger bakom etableringen i Sverige. Man driver 21 restauranger på Island, där Domino’s etablerades redan 1993 och är dessutom majoritetsägare i Domino’s i Norge som formellt äger den svenska verksamheten.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev