Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Lösning på arenafrågan i Göteborg - åtta partier överens

Publicerad: 25 januari 2021, 17:34

Förändringen innebär bland annat att Frölunda får ny hemmaplan.

Foto: Mostphotos

Diskussionen kring en ny multiarena som ska ersätta Scandinavium, med ny stadsbebyggelse i mellanrummen, har många år på nacken. På måndagen kom beskedet att frågan fått en lösning: åtta partier i Göteborgs fullmäktige har enats om en plan framåt.


Ämnen i artikeln:

Göteborg

Förslaget innebär bland annat att planerna på ett nytt köpcentrum vid Korsvägen skrotas. Till Dagens Nyheter säger KSO Axel Josefson (M) att han är mycket nöjd med den breda politiska uppgörelsen och att det varit viktigt att få med så många partier som möjligt eftersom att det kan säkra en långsiktig hantering av planerna. 

De nya planerna innehåller en ny multiarena som ersätter Scandinavium, samt en ny hall som ersätter Lisebergshallen. Dessutom ska ersättningshallar för Valhallas sporthallar byggas. 

I planerna ingår även bebyggelse på området söder om Nya Ullevi, längs Mölndalsån som ska byggas med i huvudsak bostäder. Den stora biografen Bergakungen ser ut att bli kvar. Istället för det tidigare planerade köpcentrumet vid korsvägen, ska marken där Scandinavium ligger i dag fyllas med så kallad blandstad. 

De framtida arenorna ska drivas i kommunal regi och finansieras med försäljning av byggrätter.

Tidigare vändningar i historien om Scandinaviums ersättare

Nästa steg för nya arenor i Göteborg 

Utredare dissar två miljarder kronor 

”Vi ska bygga ett nytt Halmstad” 

Åtta bolag vill bygga ny Göteborgsarena 

 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Göteborg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.