torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Lidl öppnar på Torp köpcentrum

Publicerad: 10 december 2019, 09:12

MVB bygger en ny Lidl-butik på Torp köpcentrum i Uddevalla. Illustration: Lidl

Lidl ska uppföra en ny butik på Torp köpcentrum i Uddevalla. Byggentreprenör är MVB som ska bli klara lagom till julhandeln nästa år.

Ämnen i artikeln:

LidlMVB

Lidl ska uppföra en ny butik på Torp köpcentrum i Uddevalla. Byggentreprenör är MVB som ska bli klara lagom till julhandeln nästa år.

Projektet omfattar uppförandet av en ny butik på cirka 2 300 kvadratmeter. Lidls mål är att alla deras butiker ska miljöcertifieras, men till skillnad från det pågående butiksbygget på Gotland är denna Lidl-butik inte klimatneutral. Däremot kommer den att byggas enligt Miljöbyggnad Brons.

– Lidl har ett spännande butikskoncept och företaget ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete. Vi ser fram emot att ta del av deras kunskap samtidigt som vi kan bidra med vår byggerfarenhet, säger Mikael Andreasson, Regionchef MVB Astor Bygg, i ett pressmeddelande.

Den nya Lidlbutiken blir den tredje matvarubutiken på Torp köpcentrum. Sedan tidigare finns ett Coop Forum och ett Ica Maxi på området.

MVB har andra projekt igång i Uddevalla. Bland annat bygger de nya Ramnerödsskolan och gruppboendet Vildvinet för Uddevalla kommun. Lidls nya butik i området är en utförandeentreprenad och ska vara färdigställd lagom till julhandeln december 2020.

Anders Siljevall

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev