Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Köper ännu mer handel – förvärvar 36 000 kvm av Genesta

Publicerad: 1 september 2022, 07:49

Solåsen Handel ligger i direkt anslutning till Södra Munksjön i Jönköping. Foto: Anna Hållams

Niam fortsätter på den inslagna vägen och förvärvar handel. Nu köper fondjätten Solåsen Handel i Jönköping av Genesta. Affären inkluderar tre fastigheter om 36 000 kvadratmeter fördelat på 22 hyresgäster – där de största är K-Rauta, Leos Lekland, XXL, Media Markt och Rusta.

Ämnen i artikeln:

Genesta PropertyNiam Fastigheter

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Genesta säljer sin del av handelsparken Solåsen Handel i Jönköping på uppdrag av fonden, GNRE Core Plus, till Niam. 

Solåsen Handel ligger längs med E4:an i ett av de mest expansiva områdena i Jönköping. Den 36 000 kvadratmeter stora parken förvärvades i juli 2018 av Genesta. Bolaget har sedan dess utvecklat och byggt ut området. 

Nya hyresgäster har tillkommit och gjort utbudet större och bredare; Dollarstore, Bygghemma, Trademax, Nordic Wellness och restaurang Brödernas för att nämna några.

Läs mer: Niams köprally fortsätter – köper ett centrum till i Stockholm 

– Solåsen Handel har blivit en ännu mer populär shoppingdestination, samtidigt har vi gett våra investerare en solid avkastning. Vi är nöjda med hur vi har utvecklat handelsparken under vår tid, säger Genestas vd David Neil.

Förvärvet är det första i Sverige för Niams fond Core-Plus III. Större delen av kapitalet kommer från europeiska pensionsfonder och finansiella institutioner med en mix av både befintliga och nya investerare. Fonden kommer förvärva bostäder, kontor, logistik, samhällsfastigheter och handel i Norden.

AG Advokat har varit legal rådgivare till Niam i transaktionen. Gernandt & Danielsson var Genestas rådgivare.

Under fjolåret köpet Niam stadsdelscentrumen Tumba, Fruängen och Högdalen av Citycon. Man köpte även Haninge centrum av Grosvenor Europe. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev