Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Investerar halv miljard i Ikea på Mallis

Publicerad: 3 maj 2021, 13:35

Den svenska möbeljätten får Sagax som ny hyresvärd efter nytt förvärv.


Ämnen i artikeln:

IkeaSagax

Svenska fastighetsbolaget Sagax har förvärvat en Ikea-anläggning i Palma de Mallorca för 510 miljoner kronor. Hyresvärdet uppgår till 32 miljoner kronor per år - med ett långt hyresavtal på hela 25 år. 

Fastigheten omfattar 23 600 kvadratmeter friköpt mark och 425 parkeringsplatser. Den uthyrningsbara arean uppgår till 15 400 kvadratmeter.

Läs även: Ikeas regionchef om miljardsatsningen: ”Vill nå fler stockholmare”

Fastigheten förvärvas från Orontes B.V. De kommer i fortsättningen att hyra samtliga lokaler via dotterbolag. Hyresgästen har sedan 1981 franchiseavtal med InterIkea Systems B.V.  

– Ikea är ett exceptionellt starkt varumärke och har, enligt vår bedömning, en särställning för många människor. Det är sällsynt att vi får möjlighet att investera i en sådan anläggning. Investeringen kommer att bidra till Sagax resultat och kassaflöde under överskådlig framtid. Förvärvet bygger vidare på den verksamhet som vi startade i Spanien för 2 år sedan, säger David Mindus, vd på Sagax i ett pressmeddelande. 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

IkeaSagax

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.