Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Ingår avtal med Bauhaus – planerar ersätta betongbruk med ny enhet

Publicerad: 15 juni 2022, 05:00

Företaget Betongindustri ska avflytta från fastigheten Betongen 1 i Östersund.

Rico Estate Development, Red, ingår avtal med byggvaruhuskedjan Bauhaus för en ny etablering vid ett gammalt betongbruk i Östersund. Avtalet är villkorat av att detaljplanen vinner laga kraft.


Ämnen i artikeln:

SvepetBalder FastigheterAMF Fastigheter

Red förvärvade fastigheten Betongen 1, nära Lillänge i Östersund, under 2021 och driver sedan i höstas en detaljplaneprocess gemensamt med staden i syfte att definiera en ny detaljplan för området som möjliggör en exploatering om totalt 12 000 kvadratmeter. Det skriver Red i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Erik Selins intressebolag köper defensiv handel för 144 miljoner 

Den totala utvecklingen av projektet väntas stå klart under Q1 2024 och etableringen beräknas generera cirka 250 nya arbetsplatser till Östersund. 

Red har tidigare levererat ett Bauhausvaruhus i Malmö, om 19 000 kvadratmeter. 

– Att ta i hand med Bauhaus avseende Östersund är kvittot på att vi vet vad vi sysslar med. Ser fram emot att driva igenom arbetet med kommunen och hoppas på att vi kan hålla tidplanen för detaljplanen till nästa vår, kommentar Ronald Rico, vd på Red. 

Läs mer: Ännu en jättegalleria i Stockholm blir Westfield 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.