Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Ikea vill bygga en ny logistikhub i Södertälje

Publicerad: 8 mars 2022, 14:42

Ikeas nuvarande distributionscentral i Torsvik får snart uppbackning, uppger Hanna B Broman på Ikea.

Foto: Ikea

Möbeljätten växer snabbt i Stockholm och har nu tecknat avtal med Södertälje om att under ett års tid utreda möjligheten om att bygga en helt ny distributionscentral i kommunen.


Ämnen i artikeln:

IkeaSödertälje

– Tack vare avtalet kan vi nu genomföra de tekniska utredningar som krävs för att vi ska kunna fatta ett beslut om nästa steg, som antingen innebär att vi tecknar ett köpeavtal eller tackar nej till möjligheten, kommenterar Hanna B Broman, Customer Fulfillment Manager på Ikea.

Läs även: Ikeas regionchef om miljardsatsningen: ”Vill nå fler stockholmare”

Ikea fortsätter att satsa i framför allt Stockholmsregionen. Förra året öppnades planeringsstudios i både Bromma och Sickla, och till sommaren öppnas ett 8 000 kvadratmeter stort cityvaruhus i Gallerian.

– Expansionen ställer ökade krav på lager- och logistikkapaciteten i regionen, säger Broman. 

Läs även: Här öppnar Ikeas nya cityvaruhus i Stockholm

Ikea har i dag tillgång till ett 82 000 kvadratmeter stort logistik- och industriområde i Stockholm syd, med möjlighet att bygga en distributionscentral på upp till 41  000 kvadratmeter. Bolaget räknar även med att rekrytera minst 500 nya medarbetare i Stockholm de närmaste  åren till följd av satsningen, varav cirka 120 kommer att arbeta i Gallerian.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

IkeaSödertälje

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.