måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Ikea lanserar nytt koncept - första butiken i Norrköping

Publicerad: 22 juni 2021, 09:45

Ikeas lanserar ett nytt butikskoncept som öppna i ett tiotal svenska städer under hösten. Foto: Ikea

Ikea planerar att öppna nya, mindre specialbutiker i ett tiotal städer i Sverige. Den första etableringen blir i Norrköping.

Ämnen i artikeln:

IkeaNorrköping

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Det nya butiksformatet är av mindre skala och har för avsikt att komma närmare kunder i städer utan Ikea varuhus. I butikerna kommer besökarna möta heminredningsexperter och få personlig service för att planera sina hem eller beställa produkter ur möbelkedjans sortiment. Produkterna levereras dit kunden föredrar, men inga produkter finns tillgängliga att ta med sig hem direkt. 

Läs även: Ikeas regionchef om miljardsatsningen: ”Vill nå fler stockholmare”

– Människor besöker idag Ikea av flera olika anledningar. I våra stora varuhus har vi samlat allt IKEA har att erbjuda, men när kunder vill ha hjälp med att planera ett kök eller beställa en smart garderobslösning ger de nya butikerna oss möjlighet komma närmare människor i deras vardag där de lever, arbetar och rör sig, säger Reza Shomali, utvecklingschef på IKEA Sverige, i bolagets pressmeddelande. 

Den första etableringen sker i september i Norrköping och målet är att öppna i ett tiotal städer i Sverige redan under 2021. Butiken i Norrköping öppnas i Ingelsta Shoppinggalleria och kommer drivas av Ikea Linköping. Då butiksformatet ännu är under utveckling kommer samtliga nya enheter till en början vara temporära. 

Läs även: Investerar halv miljard i Ikea på Mallis

– Vi är så glada över att komma närmare våra kunder i Norrköping och hoppas att de är lika nyfikna som vi på att utforska ett nytt sätt att mötas på. Samtidigt vill vi i detta innovationsprojekt lyssna på och lära oss av våra kunder så att vi kan fortsätta utveckla våra butiksformat tillsammans, säger Maria Ängsberg, varuhuschef på IKEA Linköping, i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev