söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Ica och JM gör gemensam sak

Publicerad: 4 mars 2020, 12:18

Anna Boberg, vd på Ica Fastigheter. Foto: Ica Fastigheter

Limhamns Sjöstad ska utvecklas till ett stadsmässigt kvarter av blandstadskvarter genom ett samarbete mellan JM och Ica Fastigheter.

Ämnen i artikeln:

LimhamnICAJMMalmö

AJ


Ica Fastigheter ska bygga en Ica supermarket, en restaurang samt ytterligare en kommersiell lokal i gatuplan tillsammans med ett underjordiskt garage. 

Läs även: Ica Fastigheters vd lämnar – går till Alecta

Drygt 70 nya bostäder ovan gatuplan möjliggörs genom en tredimensionell fastighetsbildning tillsammans med JM, skriver bolagen i ett pressmeddelande.

- Limhamns Sjöstad är en expansiv del av Malmö och vi är mycket glada över att vi nu kan vara med och utveckla en levande och hållbar stadsmiljö som kommer bli navet för alla de människor som kommer bo leva och verka här. Att kunna bygga bostäder i samband med butiksetableringar är något vi vill fortsätta göra. Det är ekonomiskt rationellt och skapar också livfulla och trygga bostadsområden, säger Lena Boberg, vd Ica Fastigheter.

Området Limhamns Sjöstad i västra Malmö är under omvandling och när det står klart ska hä finnas cirka 4 000-5 000 bostäder.

Fler platser där Ica bygger bostäder

Flera projekt där Ica Fastigheter tillsammans med samarbetspartners genom tredimensionell fastighetsbildning planerar att bygga bostäder och annan service i anslutning till Ica-butiker:

 

• Lund, 250 bostäder.

• Sollentuna, 1 000 bostäder.

• Enköping, 120 bostäder. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev