Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Ica bygger ny butik helt i trä

Publicerad: 24 november 2021, 13:02

Foto: Ica Fastigheter

Ica Fastigheter fortsätter bygga i trä. Nya Ica Supermarket i Östhammar byggs helt i trä och etableras i anslutning till väg 76.


Ämnen i artikeln:

ICA Fastigheter

Den nya matbutiken kommer erbjuda utökad service som till exempel Apotek Hjärtat och drive thru-lösning och utvecklas vid infarten till Östhammar från riksväg 76. Butiken väntas omfatta cirka 1500 kvadratmeter och Apotek Hjärtat cirka 200 kvadratmeter. 

Byggstart väntas ske under våren 2022 och öppning beräknas till 2023. Matbutiken byggs helt i trä och ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. 

− Det känns fantastiskt kul att få öppna upp nya Ica Supermarket Östhammar. Med det nya läget in till väg 76, i Östhammars handelsområde, kommer vi att vara betydligt mer lättillgängliga för fler kunder. Lite mer än dubbelt så stor yta och fräscha lokaler gör att vi kan förbättra vårt utbud och vår service, säger Carina Axelsson, Ica-handlare Ica Supermarket Östhammar, i ett pressmeddelande. 

Läs även: Så tacklar jättarna framtiden: ”Man bör alltid ha inställningen att handel förändras”

Den nya matbutiken i Östhammar blir det tredje träprojektet för Ica Fastigheter. Sedan tidigare har bolaget etablerat nya Ica Supermarket Lindvallen och står just nu även i startgroparna för att uppföra Ica Maxi Åkersberga.  

− För Ica Fastigheter är det viktigt att bygga hållbara fastigheter över tid och bidra till ett bättre samhälle. Därför är jag väldigt stolt och glad att vi kan påbörja vår tredje Ica-butik helt i trä. Genom nya Ica Supermarket Östhammar förbättrar vi även tillgängligheten till butiken samtidigt som det skapar möjligheter att även fånga förbipasserade kunder, säger Anna Nyberg, vd på Ica Fastigheter, i bolagets pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

ICA Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.