lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Hufvudstaden: ”Två branscher drabbades tidigt”

Publicerad: 13 maj 2020, 09:31

Hufvudstaden är en av flera fastighetsbolag som äger fastigheter i Nordstan. Foto: Mickes fotosida/Mostphotos

Coronakrisen har lett till inbromsning i ekonomin, vilket har fått allvarliga konsekvenser för många företag. ”Bland våra hyresgäster drabbades två branscher tidigt av krisen”, säger Fredrik Ottosson, affärsområdeschef på Hufvudstaden, till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

HufvudstadenCoronavirusetGöteborg

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Hufvudstaden meddelade i veckan att bolaget, mitt i coronakrisen, hyr ut drygt 1 000 kvadratmeter i Nordstan, Göteborg, till ett hälsoföretag. Uthyrningen riskerar däremot att bromsas in på annat håll. 

– Bland våra hyresgäster drabbades två branscher tidigt av krisen och det är restauranger och butiker inom sällanköpshandel, säger Fredrik Ottosson, chef för affärsområdet Göteborg på Hufvudstaden, till Fastighetsnytt. 

Läs även: Handeln blöder – men två segment blomstrar 

Det är inget ovanligt att deras försäljning har halverats sedan mitten av mars, vilket har försvårat hyresbetalningar. 

– Vi har en nära dialog med de som har drabbats extra hårt. Vår ambition är att hjälpa till där vi kan. Men trots hjälp från många olika håll, inklusive de statliga stöden, klarar sig inte alla och vi har sett några första konkurser.

Nordstan hårt drabbat av krisen

Hufvudstaden är en av flera fastighetsbolag som äger fastigheter i Nordstan, ett köpcentrum i centrala Göteborg. 

– Tillsammans arbetar vi med att ge stöd till de entreprenörer som driver butiker och restauranger där. 

Just nu påverkas handeln dock av att många göteborgare jobbar hemifrån, vilket gör City tomt på folk.

Handelsägarna har även justerat öppettiderna i Nordstan och infört gratis hemleveranser, vilket marknadsförs på olika sätt just nu.

 – Det är självklart ett mycket tufft läge för många som driver verksamhet i Nordstan och så kan det tyvärr fortsätta tills myndigheternas restriktioner hävs, säger Fredrik Ottosson. 

Han tycker däremot att det är för tidigt att kommentera hur det på sikt kommer att påverka handelsfastigheter i innerstaden. 

– Just nu påverkas handeln dock av att många göteborgare jobbar hemifrån, vilket gör City tomt på folk. Vi hoppas att de som kan använder sig av hemleveranserna för att stötta entreprenörerna, säger Fredrik Ottosson. 

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev