Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Hornstulls nya centrum slår upp portarna

Publicerad: 25 april 2013, 09:29

Foto: Bonnier Fastigheter

Den 26 april slår 3o butiker och 9 restauranger upp portarna i Hornstulls nya stadsdelscentrum. Handelsplatsen är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt i samarbete med Stockholms stad och SL.


Ämnen i artikeln:

Bonnier Fastigheter

Förutom den 11 000 kvm stora handelsplatsen har Stockholms stad skapat två nya torg och SL har uppgraderat sin tunnelbanestation enligt sitt koncept ”Mötesplats SL”. Dessutom har Bonnier Fastigheter tidigare utvecklat ca 13 000 kvm kontor.

Målsättningen är att vara den naturliga mötesplatsen för de 30 000 boende i närområdet samt för arbetande och resenärer som passerar Hornstull.

– Hornstull har på bara några år förvandlats till en attraktiv mötesplats med närhet till butiker, mysiga restauranger och kommunikationer. Resultatet är ett lyft för hela Södermalm som gett trevligare omgivningar för de som bor och arbetar i kvarteren och för alla de som dagligen passerar Hornstull på väg till och från jobbet, säger Regina Kevius, stadsbyggnadsborgarråd.

Genom att analysera behoven och genomföra djupintervjuer med boende och resande i området har Bonnier Fastigheter lagt stor vikt vid att utvecklingen av handelsplatsen skett i harmoni med Hornstulls unika karaktär.

– Det här är ett oerhört viktigt projekt för oss och vi är så klart stolta över hur lyckad hela stadsdelsutvecklingen blivit. Målet har varit att göra Hornstull till en trygg plats med förbättrad tillgänglighet, att tillföra service till området och inte minst att göra det till en naturlig mötesplats. Med facit i hand tycker jag att vi har lyckats bra, säger Tomas Hermansson, VD Bonnier Fastigheter.

I maj 2011 togs det första spadtaget och på fredag kl. 11.00 invigs den nya handelsplatsen som består av 30 butiker och 9 restauranger.

Källa: Bonnier Fastigheter

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Bonnier Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.