Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Handel och nöje i Trygg Hansa-huset

Publicerad: 6 april 2016, 05:41

Fastighetsägarna Areim och Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv har presenterat ett förslag till nya Brädstapeln 13 & 16.


Ämnen i artikeln:

Equator ArkitekterAreimSEB Trygg Liv

Fastighetsägarna Areim och Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv har presenterat ett förslag till nya Brädstapeln 13 & 16.

– Vi är stolta över vårt förslag med utmanande och progressiv arkitektur som tillför Stockholm ett nytt landmärke, samtidigt som vi ökar tillgängligheten i ett annars slutet kvarter, säger Erik Ullsten projektansvarig på Areim.

Den 14 april behandlar stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad förslaget om utställning för projektet Brädstapeln 13 & 16 på Kungsholmen. Förslaget har tagits fram i nära samarbete mellan fastighetsägarna och Stadsbyggnadskontoret.

Förslaget har tagits fram av den franska arkitekten Manuelle Gautrand i samarbete med det svenska arkitektkontoret Equator.
– Vi vill lyfta byggnaden genom att ge den en profil och struktur som lämnar avtryck i
Stockholms stadssilhuett. Trygg Hansa-huset är en modernistisk klassiker, det krävs en
påbyggnad av högsta arkitektonisk kvalitet för att förvalta husets arv, samtidigt som den
anpassas till stadens nya behov, säger Manuelle Gautrand.

Förslaget innebär bland annat att paviljongen får en ny funktion genom en restaurang med samt en ingång till ett helt nytt nedre plan med matmarknad, handel och nöje.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Areim

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.