Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Gallerians senaste drag – mötesplats för skateboardåkare

Publicerad: 5 november 2019, 08:01

Cecilia Åkesson och Alex Lindgren välkomnar skateboardåkare till Gallerian. Foto: AMF Fastigheter

AMF Fastigheter försöker att göra om Gallerian i grunden, från traditionellt köpcentrum till social mötesplats. I mitten av november öppnar en ny tillfällig arena för skateboardåkare.

Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterCecilia Åkesson

AMF Fastigheter försöker att göra om Gallerian i grunden, från traditionellt köpcentrum till social mötesplats. I mitten av november öppnar en ny tillfällig arena för skateboardåkare.

Den 13 november öppnar den nya satsningen kallad Push vilket är en förkortning för Performance Sk8 Urban Skate House. Tanken är att under 300 dagar skapa en urban mötesplats där besökare har möjlighet att åka skateboard, uppleva konst och musik, lyssna på föreläsningar samt träffa företrädare för varumärken.

– Målet med helhetsomvandlingen har varit att göra Gallerian till Stockholms mest dynamiska och kontrastrika handelsplats. Det gör vi genom att erbjuda ett brett utbud av shopping och upplevelser. Push är ett exempel på det. Deras unika blandning av mötesplats, shopping, kultur och skateboard bidrar till lärande, inspiration, gemenskap och umgänge. Just de värden som skapar nyfikenhet och intresse för en handelsplats som vill framåt och vara tillgänglig för fler, säger Gallerians centrumchef
Cecilia Åkesson i ett pressmeddelande.

Klassisk skateboardmark

Push har skapats av nätverket bakom det svenska innovationsbolaget Performance Sk8 och ska erbjuda en trygg, social plats där de kan mötas kring ett gemensamt intresse. Veteranskejtaren Alex Lindgren är en av initiativtagarna till projektet.

– Jag har själv åkt skateboard i hela mitt liv, inte minst här i Gallerian under 1970-talet. Det är en upplevelse som har gett mig så otroligt mycket både som proffsåkare och person. Skateboarding har blivit en del av min livsstil. Att jag nu kan bidra till att ge en ny generation barn och ungdomar en skateboardupplevelse i Gallerian känns fantastiskt kul, säger Alex Lindgren, i en kommentar.

Push ges en 1 000 kvadratmeter stor yta på plan 4, en trappa upp ovanför huvudentrén från Hamngatan. Arenan kommer att hålla öppet under Gallerians ordinarie öppettider.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev