Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Fortsatt trögt för detaljhandeln

Publicerad: 19 mars 2013, 13:46

Årets inledning visar på ett minskat antal varsel och stigande konsumentförtroende men HUI:s bedömning är att årets första halvår blir svagt.


Ämnen i artikeln:

HUI

HUIs prognos är en tillväxt om 2 procent, i löpande priser, för detaljhandeln. För dagligvaruhandeln 2013 revideras prognosen upp från 2,5 procent till 3,0 procent medan prognosen för sällanköpsvaruhandeln ligger kvar på 1,5 procent.

– Sista kvartalet gick oerhört tungt för detaljhandeln, antalet varsel var på rekordnivåer och konsumentförtroendet lågt. Under årets första månader har däremot samtliga indikatorer vänt upp igen men handelns utveckling väntas fortsatt vara återhållsam. De svenska hushållen är köpstarka och ser vi ljusningar i Europa under våren skulle vi kunna se en starkare uppgång i försäljningen under årets andra halvår, säger Jonas Arnberg, Konsultchef på HUI Research och ansvarig för företagets konjunkturbedömningar.

Läs hela rapporten från HUI

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande HUI

Ämnen i artikeln:

HUI

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News