torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Flera tunga aktörer hyr in sig i Sergelhuset

Publicerad: 15 januari 2020, 06:41

Johanna Skogestig, vd på Vasakronan, välkomnar ett nytt gäng till Sergelhuset. Foto/illustration: Vasakronan

Vasakronan har tecknat tre nya hyresavtal för sin nya fastighet Sergelhuset mitt i Stockholm city. Bland annat ska krögarna bakom Vassa Eggen öppen ett helt nytt ställe i fastigheten.

Ämnen i artikeln:

Johanna SkogestigVasakronan Fastigheter

Vasakronan har tecknat tre nya hyresavtal för sin nya fastighet Sergelhuset mitt i Stockholm city. Bland annat ska krögarna bakom Vassa Eggen öppen ett helt nytt ställe i fastigheten.

Det är det internationella revisionsbolaget EY, advokatbyrån DLA Piper och restauranggruppen bakom Vassa Eggen som hyr in sig i fastighet en Sergelhuset som håller på att växa fram i Stockholm city.

Sergelhuset är en fastighet och ett stadsutvecklingsprojekt som omfattar tre byggnader om totalt 60 000 kvadratmeter vid Malmskillnadsgatan (M-huset), Hamngatan (H-huset) och Sveavägen (S-huset).

Nytt krogkoncept

I hörnet Mäster Samuelsgatan/Malmskillnadsgatan hyr krögarna bakom Vassa Eggen cirka 400 kvadratmeter där man avser att utveckla ett helt nytt restaurangkoncept.

Bild 1/3  

Bilder: Vasakronan/TMRW

Med uthyrningarna till EY och DLA Piper uppgår uthyrningsgraden för kontorsytorna i projektet till cirka 75 procent. I gatuplan är närmare hälften av ytorna uthyrda.

– Med EY, DLA Piper och Vassa Eggen får området ytterligare tre starka aktörer som på olika sätt kommer att bidra till flödet, livet och rörelsen i området, både dagtid och på kvällen. De är ett starkt bidrag till den levande och vakna stadsdel som vi ser att Sergelstan ska bli, säger Johanna Skogestig, vd Vasakronan i ett pressmeddelande.

Bild: Vasakronan/TMRW

- Det är sedan tidigare klart att King och Stureplansgruppen etablerar sig i fastigheten.
- EY hyr cirka 7 500 kvadratmeter fördelat på tre och ett halvt plan i M och H-husen.
- DLA Piper hyr cirka 3 700 kvadratmeter fördelat på två plan i S-huset med entré från Sveavägen.
- Med förhyrningen till DLA Piper är samtliga kontorsytor i S-huset uthyrda.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev