fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Feskekôrka görs om – ska rymma både marknad och krog

Publicerad: 21 januari 2021, 15:23

Feskekôrka ligger i Rosenlundsområdet i Göteborg. Lokalerna är stängda sedan i höstas då en omfattande och nödvändig renovering inleddes. Foto: White

Den ikoniska Feskekorka i Göteborg ska renoveras. Nu har Göteborgs stad valt koncept att gå vidare med.

Ämnen i artikeln:

Higab FastigheterGöteborg

AJ


Det var i september 2020 som Feskekôrka stängde för en omfattande renovering. Den kyrkliknande byggnaden, ett centrum för Göteborgs fiskhandel, har ikonstatus i staden och stängningen rev snabbt upp en konflitk mellan det kommunala fastightsbolaget och handlarna i lokalerna.

Efter långa förhandlingar står det klart att endast två av de tidigare handlarna blir kvar, rapporterar GP.

Läs även: Higab: Feskekôrka ska fortsätta vara fiskmarknad

Higab har efterlyst konceptförslag för det framtida Fiskekorka och nu har en avsiktsförklaring undertecknats med Västkustupplevelser som ska börja driva verksamhet i lokalerna med början 2023, skriver Higab i ett pressmeddelande. 

Avtalet syftar till att skapa en mötesplats för fisk- och skaldjursälskare, oavsett om besökaren vill köpa med sig hem eller äta på plats.

– Västkustuppleversers verksamhetshetsbeskrivning stämmer väl överens med vår vision om en utveckling som dockar an till Feskekôrkas historia och själ. Det blir även utökade öppettider, vilket är en viktig förutsättning för både husets fortlevnad och stadsutvecklingen i området, säger Anette Persson, affärsutvecklare på Higab i ett uttalande.

Drivs av trio

Bakom Västkustupplevelser som utvecklat konceptet står tre personer med gedigen erfarenhet av fisk- och restaurangverksamhet på Västkusten: Joacim Lager och Johan Taaning från Västkustgruppen som bland annat driver Åstols Rökeri och Tjörns Havspensionat samt Niclas Hammarstrand med exempelvis Thorskogs Slott och Barrique Wine Bar i bagaget.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev