fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Dinosaurier flyttar in - Skärholmen och Lidingö centrum blir platsen för nytt AR-spel

Publicerad: 14 september 2021, 14:01

I september kommer besökare kunna spela Megaraptor i Skärholmen Centrum och Lidingö Centrum. Foto: Grosvenor Europe

I september tar AR-spelet Megaraptor över Skärholmen Centrum och Lidingö Centrum i Stockholm. Grosvenor Europe vill med detta dinosaurieäventyr göra centrummiljöerna mer levande.

Ämnen i artikeln:

skärholmen centurmGrosvenor EuropeLidingö centrum

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Grosvenor Europe lanserar det interaktiva AR-spelet Megaraptor i Skärholmen Centrum och Lidingö centrum med start senare i september. I spelet kommer besökare via sin mobil kunna hitta, föda upp och tävla med dinosaurier i centrumen. Utvecklare av AR-spelet är brittiska Red Frog Digital. 

– Spelet går ut på att du tävlar mot andra spelare och de fem bästa visas på en poängtavla. Vi hoppas både nya och gamla besökare i alla åldrar ska ladda ner appen och komma till centrumen och spela, säger Carl Strufve, Nordenchef på Grosvenor Europe, till Fastighetsnytt. 

Ambitionen är att AR-spelet ska göra centrumen än mer attraktiva och att fastigheterna stärker sin närvaro i sina respektive områden.

Läs även: ”Förvånande att e-handeln inte ökat mer i Europa”

– Vi hoppas att våra besökare får ytterligare en anledning att besöka oss och att det gör besöket roligare samtidig som det är ett sätt att hjälpa barn och unga att röra på sig mer. Det är en aktivitet för hela familjen som tillsammans kan gå på upptäcktsfärd, fortsätter Carl Strufve. 

Inspirationen till AR-spelet kommer från Grosvenors köpcentrum Liverpool One i England där spelet Dinosaurs Unleased hade stor framgång under våren 2019. Om lanseringen går bra i Sverige finns det en förhoppning på fortsatt utveckling av spelet. 

– Vi tittar på möjligheten att kunna vidareutveckla spelet om det blir så populärt som vi hoppas på. I Liverpool ONE gjordes en uppföljare i form att ett zombispel för den lite äldre publiken, vilket också var mycket uppskattat, avslutar Carl Strufve. 

I samband med lanseringen av spelet kommer även flera av hyresgästerna arbeta med dinosaurietema. I Skärholmen Centrum planerar exempelvis leksaksaffärer ha Jurassic Park-tema och i Lidingö Centrum kommer flera butiker lyfta in produkter med dinosaurier, så som böcker och pussel. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev