Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Detaljhandeln omsatte 587 miljarder

Publicerad: 2 september 2013, 12:52

Detaljhandeln i Sverige omsatte 587 miljarder kronor under år 2012 enligt Handeln i Sverige, en databas som tas fram av HUI Research.


Ämnen i artikeln:

HUI

Nyckeltal:

- Jämfört med år 2011 ökade omsättningen i detaljhandeln i Sverige med 2 procent.
- Av Sveriges kommuner hade Stockholm den högsta omsättningen med cirka 62 miljarder kronor, vilket motsvarar närmare 11 procent av omsättningen i riket.
- Stockholm, Göteborg och Malmö svarar tillsammans för närmare 21 procent av omsättningen i riket.
- De, till omsättningen, 24 största kommunerna står tillsammans för 50 procent av detaljhandelns omsättning i riket. Motsvarande andel för de tio största kommunerna är en tredjedel av detaljhandelns omsättning i riket.
- Tanum kommun i Västra Götalands län hade starkast tillväxt i detaljhandeln i riket mellan 2011 och 2012, 12 procent, följt av Sundbyberg (Stockholms län) och Norberg (Västmanlands län) med en tillväxt på 10 procent vardera.
- Detaljhandeln i Sverige sysselsätter cirka 251 700 personer, vilket motsvarar 5 procent av det totala antalet sysselsatta i riket.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande HUI Research

Ämnen i artikeln:

HUI

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.