Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Detaljhandeln fortsätter öka

Publicerad: 28 mars 2014, 08:56

Försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade med 2,5 procent i februari jämfört med samma månad 2013.


Ämnen i artikeln:

HUISCB

Omsättningen för detaljhandeln mätt i löpande priser ökade med 2,4 procent mellan februari 2013 och februari 2014. Dagligvaruhandeln ökade med 1,6 procent och sällanköpsvaruhandeln ökade med 3,2 procent.

Detaljhandelns försäljningsvolym ökade med 0,4 procent mellan januari 2014 och februari 2014. Under den senaste tremånadersperioden (december-februari) ökade försäljningsvolymen med 0,3 procent, jämfört med närmast föregående tremånadersperiod (september-november).

HUI Research kommenterar:
Detaljhandeln fortsätter sin positiva bana även i februari, med en tillväxt om 2,4 procent i löpande priser. Sällanköpsvaruhandeln ökade med 3,2 procent och förväntningarna är att branschen fortsätter att utvecklas på samma sätt som under årets första två månader och därmed växlar upp under 2014. Dagligvaruhandeln hade en svagare tillväxt än sällanköpsvaruhandeln och ökade med 1,6 procent i löpande priser. Korrigerat för prisökningar och kalendereffekt ökade dagligvaruhandeln med försiktiga 0,6 procent.

Både detaljhandelsföretagens och hushållens förtroende ligger kvar på relativt höga nivåer, även om båda enligt Konjunkturinstitutets Barometerindikator har sjunkit något. Detaljhandelns utveckling hittills i år är i linje med HUI:s prognos för helåret 2014, vilken är satt till en tillväxt om 3 procent.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SCB

Ämnen i artikeln:

HUISCB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.