Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Handel

“Det känns som om man tagit examen”

Publicerad: 29 November 2013, 08:28

Fabian Hielte, styrelseordförande och P-G Persson, vd, för Platzer ringer in handeln med bolagets aktie hösten 2013.

Foto: Sverrir Thór.

Handeln i Platzers aktier på NASDAQ OMX Stockholm inleddes på fredagen under kortnamnet ”PLAZ B”.


Ämnen i artikeln:

OMXPlatzer Fastigheter

När den första handelsdagen för Platzer tog slut kostade bolagets nynoterade B-aktie 27,9 kronor vilket är 5,28 procent högre än de 26,5 kronor som deltagare i bolagets nyemisson fick teckna sina aktier för. Intresset för Platzer var stort och direkt efter att vd P-G Persson och styrelseordförande Fabian Hielte hade ringt klockan för att markera börsdagens inledning noterades de första avsluten i aktien, till kursen 28.9 kronor. Stängningskursen 27,9 innebär att Platzers p/e-tal är 8,04 vilket är i linje med övriga fastighetsbolag på börsen.

Aktiens omsättning under den första handelsdagen uppgick till 224,4 miljoner kronor vilket är mer än alla andra fastighetsaktier presterade sammanlagt på fredagen. Omsättningen i handeln med de aktier som ingår i fastighetsindex uppgick till 154,7 miljoner kronor.

– Det känns som om man tagit examen men samtidigt är en examen ingenting som tryggar framtiden. Vi måste fortsätta leverera. Vi känner att vi har en bra strategi och fortsätter jobba som vi har gjort. För att kunna växa vidare har vi ett behov av eget kapital och då är börsen ett bra alternativ, speciellt när bolaget är börsfärdigt, sade P-G Persson, vd för Platzer, till Fastighetsnytt i samband med noteringen.

Platzers kortnamn på börsen blir Plaz B och aktien tillhör börsens Mid Cap-segment.

Erbjudandet
Teckningskursen är fastställd till 26,5 kr per aktie vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde för Platzer om 2,5 miljarder kronor.

Det totala erbjudandet innefattar 22 000 000 nyemitterade B-aktier samt en övertilldelningsoption om ytterligare högst 3 300 000 B-aktier. Vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen omfattar erbjudandet totalt 25 300 000 aktier, motsvarande cirka 26 procent av aktierna och 9 procent av rösterna

Det totala värdet av erbjudandet inklusive övertilldelningsoption uppgår till cirka 670 miljoner kronor

Handelsbanken Capital Markets agerar Lead Manager och Sole Bookrunner. ABG Sundal Collier agerar Co-lead Manager och Catella Corporate Finance agerar finansiell rådgivare. Advokatfirman Vinge är legal rådgivare.

Sverrir Thór och Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

OMXPlatzer Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.