fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Handel

Då öppnar Ikea i Kållered efter jätteförseningen – därför är det unikt

Publicerad: 13 januari 2023, 10:10

Till vänster Ikeas varuhuschef Anna Bryngelsson. Till höger det snart färdigställda nya varuhuset i Kållered.

Foto: Ikea

Nu är det inte långt kvar tills Ikeas nya varuhus i Kållered. Och det innehåller flera nyheter som inte finns någon annanstans i världen, skriver möbeljätten i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetIkeaMölndal

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Den som väntar på något gott...

Nya Ikea i Kållered utanför Göteborg skulle egentligen ha invigts redan i september 2021 men öppningen har skjutits fram flera gånger.

Men nu står det klart att Ikeas senaste varuhus kommer att slå upp portarna den 25 maj. Det har uppförts samtidigt som det gamla varuhuset, som öppnade 1972, har stått kvar och varit öppet för kunder som vanligt.

Ikea meddelar att de kunder och medarbetare som besöker nytillskottet kommer att märka att upplevelsen skiljer sig åt jämfört med det gamla varuhuset och även övriga svenska anläggningar:

Bild 1/2  Nya Ikea Kållered.

Foto: Ikea

Förutom att det är större än det gamla varuhuset intill – 12 000 kvadratmeter närmare bestämt – påminner planlösningen mer om ett shoppingcenter med en bred mittgång som likt en aveny leder in till de olika avdelningarna enligt konceptet flera butiker i butiken. Dessutom finns ett öppet atrium där Ikea hoppas uppnå "socialt häng" och co-working.

På energiområdet vill Ikea också vara nydanande i Kållered. Varuhuset kommer att vara energipositivt, det kommer alltså att producera mer energi ä det förbrukar, tack vare bergvärme och solceller på taket.

Restaurangdelen blir större och får 650 platser, man tillför också en större bistro och ett nytt café i en saluhall.

Kunderna kommer att erbjudas flexiblare betalningslösningar genom en app, via en medarbetare eller via checkout-diskar i varuhuset. Man lanserar också möjligheten att hämta beställningar i skåp vid parkeringar även utanför varuhusets öppettider.

– Nya Ikea Kållered ska vara en plats för shopping, inspiration, mat och möten där alla kan få hjälp att förvandla sina hem till en skönare, smartare och mer hållbar plats. Oavsett storlek på plånboken, säger Anna Bryngelsson, varuhuschef i Kållered, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev