Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Costco etablerar andra varuhuset i Sverige – hyr 15 000 kvm i Skåne

Publicerad: 22 augusti 2022, 09:45

Här i Burlöv ligger Bernstorps handelsområde där ska Costco öppna sin andra Sverigeenhet.

Fastighetsutvecklingsbolag Red ingår avtal med amerikanska detaljhandelskedjan Costco som avser etablera 15 000 kvadratmeter nytt varuhus på den mark som Red förvärvade av Burlövs kommun tidigare detta år. ”En historisk turn-a-round av handelsområdet”, säger Ronald Rico, vd Red, i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

SkåneÖresundBurlöv

Ambitionen är att Costco öppnar 2024. Företagen arbetar nu tillsammans med kommunen för att säkerställa tidsplanen, skriver Red i ett pressmeddelande. 

Det nya Costco-varuhuset kommer att rikta sig till hela Öresundsregionen som upptagningsområde och kommer, enligt Red, att ytterligare stärka Bernstorps roll som regionalt handelsområde. 

Etableringen förväntas generera i storleksordningen 250 nya arbetstillfällen. 

Detta blir den USA-baserade handelsaktörens andra projekt på den svenska marknaden efter etableringen i Täby, Stockholm, som är planerad att öppna senare i år

– Vi har levererat Bauhaus, attraherat Biltema, fyllt området med attraktiva starka detaljhandelskoncept, adderat service till området och nu toppar vi detta med 15 000 kvadratmeter Costco. Vi har lyckats med en historisk turn-a-round av handelsområdet och definierat Bernstorp till en destination, kommenterar Ronald Rico, vd på Red. 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SkåneÖresundBurlöv

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.