Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Citycon och Klövern miljardsatsar i Globen

Publicerad: 31 augusti 2017, 05:32

Klövern äger bland annat mycket fastigheter i Globen-området.

Klövern och Citycon har tecknat en gemensam avsiktsförklaring om att man tillsammans ska utveckla köpcentrumet Globen Shopping i södra Stockholm. Man avser bilda en joint venture som förvärvar köpcentrumdelen av fastigheten Arenan 2 från Klövern.


Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterCitycon

Klövern och Citycon har tecknat en gemensam avsiktsförklaring om att man tillsammans ska utveckla köpcentrumet Globen Shopping i södra Stockholm. Man avser bilda en joint venture som förvärvar köpcentrumdelen av fastigheten Arenan 2 från Klövern där Citycon ”kommer att utveckla och genomföra det kommersiella konceptet för Globen Shopping i nära samarbete med Klövern och Stockholms Stad.”

Citycon kommer att äga en majoritet i det gemensamma bolaget, 55 procent, och Klövern äger resterande 45 procent. Investeringen uppskattas enligt den nuvarande utvecklingsplanen till 2,5-2,8 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. De siffrorna inkluderar delförvärvet av Arenan 2. Man förväntar sig att utvecklingen av köpcentrumet innebär mer än en fördubbling av dess nuvarande storlek, 20 000 kvadratmeter, och att andelen service och kultur ökar.

I en kommentar säger Citycons vd Marcel Kokkeel att man vill bygga vidare på det koncept som utvecklats för Liljeholmstorget Galleria och Rutger Arnhult vd för Klövern säger att man är övertygad om att utvecklingen kommer att bidra till Klöverns målsättning att möta stark efterfrågan på kontorsytor i Globenområdet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterCitycon

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News