Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Citycon anställer ny affärsområdeschef – kommer med erfarenheter från telekom- och glassbranschen

Publicerad: 23 september 2020, 09:26

Peter Brodd ska jobba som en av två affärsområdeschefer på Citycon i Sverige. Foto: Citycon

Centrumaktören Citycon tappade en av sina två affärsområdeschefer när Mehmet Ruusuvirta började på investment-bolaget Schroders. Nu är hans ersättare på plats.

Ämnen i artikeln:

Citycon

AJ


Citycon har rekryterat Peter Brodd som ny affärsområdeschef i Sverige. Han ska jobba som en av två affärsområdeschefer tillsammans med Isabella Andersson som anställdes på bolaget våren 2019.

Läs även: Två nya chefer till Citycon

Peter Brodd kommer närmast från egen konsultverksamhet och har tidigare haft ledande roller på telekombolagen Tele2 och Tre. Han har även lång internationell erfarenhet från bland annat kameratillverkaren Polaroid och glassfabrikören Haagen Dazs. 

– Vi välkomnar Peter Brodd som kommer att bidra till att utvecklingen av Citycon genom sin mångåriga erfarenhet av förändringsledning i mångkulturella organisationer, säger Sanna Yliniemi, vicepresident på Citycon, i ett pressmeddelande. 

Citycon har ett fastighetsbestånd i Norden som värderas till 4,4 miljarder euro. Av bolagets totalt 40 centrum finns nio i Sverige.

Läs även: Citycon värvar chef från ALM Equity till ny roll

Peter Brodd kommer att ansvara för verksamheten i fem av dem; Liljeholmstorget Galleria, Jakobsbergs Centrum, Åkersberga Centrum, Mölndal Galleria och Stenungstorg Centrum.

– Våra centrum är platser där man löser många av vardagslivets behov av shopping, service och upplevelser. Förändringstakten är hög och utvecklingspotentialen stor. Det ska bli oerhört spännande att få arbeta med centrumens fortsatta utveckling. Jag tror att jag med min bakgrund kan komma med idéer utvecklar vårt arbetssätt och förstärker kundupplevelsen i centrumen, säger Peter Brodd i en kommentar.

Citycons köpcentrum i Sverige

Kista Galleria, Liljeholmstorget Galleria, Jakobsbergs Centrum, Åkersberga Centrum, Tumba Centrum, Mölndal Galleria, Stenungstorg, Högdalen Centrum och Fruängen Centrum.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev