Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Bygger första Costco-butiken i Sverige – för 145 mkr

Publicerad: 13 maj 2022, 22:54

Öppnar under senhösten 2022 i Arninge.

Veidekkes dotterbolag Arcona har fått i uppdrag av Costco Wholesale att bygga Skandinaviens första Costco-butik i Arninge, Täby, norr om Stockholm. Kontraktet är värt cirka 145 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Arcona FastigheterSvepet

Projektet är en utförandeentreprenad som omfattar hyresgästanpassning av 14.000 kvadratmeter. Arbetet startar nu och pågår fram till oktober.

 I lokalen kommer även finnas bageri, kött och chark, optiker, hörcenter, apotek samt kafeteria. Costco, som är världens tredje största detaljhandelskedja, planerar att öppna butiken under senhösten 2022.

– För Arcona är detta ett mycket speciellt projekt som skall genomföras på rekordtid, där vi arbetar med öppna böcker tillsammans med Costco och deras projektledare Turner & Townsend. I tidigt skede engagerade vi våra strategiska installationsentreprenörer och i samband med förhandlingar om kontrakt har vi också haft möjlighet att säkerställa leveranser av material med långa leveranstider. kommenterar Niklas Virving, avdelningschef på Arcona.

 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Arcona FastigheterSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.