Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Bygger E-handelskluster i Ängelholm

Publicerad: 22 februari 2016, 09:18

E-CITY Engelholm. Bild: Catena.

Catena har, genom dotterbolaget Queenswall, tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt om 43 500 kvadratmeter med Boozt Fashion. Logistikfastigheten ska byggas i Norra Varalöv, ett område där Catena på sikt ser möjligheter till ett nytt E-handelskluster.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterGustaf Hermelin

Bolaget menar att hela området Norra Varalöv, som ligger utanför Ängelholm, omfattar möjlig logistikyta om 77 000 kvadratmeter. Totalt beräknar bolaget att investeringen i området, som man döper till E-CITY Engelholm, uppgår till drygt 500 miljoner kronor.

– Det känns nästan som om vi har fått E-handels Creme de la creme till oss och att vårt arbete med satsning inom E-handel har varit rätt, säger Göran Månsson VD i dotterbolaget Queenswall.

Fördelningen i Boozts blivande fastighet är 42 000 kvadratmeter logistikyta samt 1 500 kvadratmeter kontor med mera. Fastigheten beräknas vara klar i slutet av kvartal ett 2017. Catena äger 60 procent av Queenswall. Årshyran uppgår till 26,1 miljoner kronor.

Redaktionen

Källa: Catena

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.