Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Bildspecial: Östermalms saluhall invigd igen

Publicerad: 5 mars 2020, 15:04

Bild 1/27  

Foto: Teresa Ahola

På torsdagen återinvigdes Östermalms saluhall som slår upp dörrarna för allmänheten i morgon. Efter fyra års renoveringsarbete rullades blåa mattan fram, samtidigt som bubblet dukades upp för kvällens firande.


Ämnen i artikeln:

ÖstermalmDennis Wedin

Fredagen den 6 mars kan handlarna äntligen välkomna alla gäster till den nyrenoverade saluhallen, där nya koncept, uteserveringar och restauranger utlovas. 

Läs även: Dennis Wedin: Saluhallen kan komma att rivas 

Ägaren, Stockholms stad, har lett renoveringsarbetet tillsammans med Mark Humphreys, Tengbom, som har ansvarat för utformningen. Den ursprungliga stjärnformade planlösningen har återuppbyggts och de målade budskapen på saluhallens väggar tagits fram.

Ulf Elmqvist, ordförande för Östermalmshallens företagarförening, berättar vid invigningen att familjebolaget Lisa Elmqvist har varit en del av saluhallen sedan 1920-talet. 

– Vi har funnits här i fyra generationer, så jag har sett alla förändringar som gjorts under min livstid, säger han. 

Det är första gången på 131 år som Stockholms äldsta saluhall på Östermalm genomgår en total renovering och restaurering. Saluhallen invigdes för första gången 1888, och tog bara ett halvår att färdigställa.

Den här gången var den ursprungliga planen att återinviga saluhallen den 23 januari, men slutfasen av bygget blev försenat.

Mer om saluhallen

Fastighet: Riddaren 3

Bruttoarea (BTA): 6 779 kvm

Ritad av: Isak Gustaf Clason och Kasper Salin

Renoverad: 2016–2020 

Antal handlare: 17

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

ÖstermalmDennis Wedin

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.