Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Beslut om nytt IKEA i Göteborg

Publicerad: 26 augusti 2016, 11:40

Bild: IKEA.

Kommunstyrelsen i Mölndal utanför Göteborg beslutade igår att anta detaljplanen för Kållered köpstad. Det innebär bland annat att ett nytt IKEA varuhus och ett nytt shoppingcenter ska byggas.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgKålleredMölndalIkea

Planen visar att IKEA varuhuset och shoppingcentret kopplas samman och byggs på pelare en våning över markplan, vilket gör att bilparkeringen kan förläggas under handelsytorna. På så sätt kan området växa utan att ta mer mark i anspråk.

− Vi har haft ett mycket bra samarbete med Mölndals stad i vår gemensamma ambition att utveckla Kållered köpstad. Inte minst är arbetet med att göra området mer tillgängligt, inte bara för bilar, utan även för gång-, cykel- och kollektivtrafik, särskilt viktigt, säger Niclas Ramström, etableringschef IKEA Fastigheter.

IKEA Kållered har i dagsläget cirka 400 anställda och cirka 100 kringtjänster. De två Göteborska varuhusen besöks årligen cirka fyra miljoner gånger.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.