Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Beslut om Nobel Prize Center

Publicerad: 21 augusti 2012, 11:56

BlasiBlasieholmen.

Foto: Jeppe Wikström

Nu fattar Stockholm stad det formella beslutet att teckna en markanvisning för Nobelcentret på Blasieholmen.


Ämnen i artikeln:

Sten NordinStockholm

Den 1 december 2011 skrev finansborgarrådet Sten Nordin och Nobelstiftelsen en avsiktsförklaring om att Nobel Prize Center ska kunna byggas på Blasieholmen vid Nybroviken. Nu tar man det formella beslutet.

– Vi vill tillsammans med Nobelstiftelsen skapa ett hem för Nobelpriset och ett internationellt Nobelcenter. Nobel Prize Center vid Nybroviken och Blasieholmen kommer att förtydliga Stockholm och Sverige som Nobelprisets hemstad och hemland, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholm, i ett pressmeddelande.

– Det har länge funnits planer på en byggnad av det här slaget i Stockholm. Men vi har i bred enighet kommit fram till att det nya Nobel Prize Center behöver en central plats för att inrymma all verksamhet, inte minst för att kunna utöka verksamheten som vänder sig till barn och unga, säger Sten Nordin (M).

Fakta:
Byggstarten av Nobel Prize Center är planerad till 2015 och invigningen beräknas till 2018. Kostnaderna för exploateringen bedöms kunna finansieras via nämndens investeringsbudget för 2012 och uppgår till 140 miljoner kronor.

Redaktionen

Källa: Pressmeddeladen Stockholms stad

Ämnen i artikeln:

Sten NordinStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.