Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Årets julklapp blir evenemangsbiljetten

Publicerad: 17 november 2021, 14:58

Evenemangsbiljetten blir årets julklapp 2021

Foto: Fredrik Persson/HUI

HUI har utsett årets julklapp 2021; evenemangsbiljetten. Thomas Jakobsson, chefsekonom på Visita, berättar för Fastighetsnytt om att svenskarna längtar efter nöjeslivet.


Ämnen i artikeln:

HUI

HUI har för trettiofjärde året i rad utsatts årets julkapp. I år är det evenemangsbiljetten. Thomas Jakobsson, chefsekonom på bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita, menar att intresset för sociala aktiviteter, fysiska möten och nöjesliv blivit stort bland svenskarna efter en lång period av distansering och isolering, och att detta går att se genom utnämningen av årets julklapp.

– Många av våra medlemmar har i princip haft näringsförbud i ett och ett halvt år vilket har slagit stenhårt. Även om restriktionerna har släppts kommer det ta tid för besöksnäringen att återhämta sig till samma nivåer som innan pandemin, säger han.

I dagsläget kan han inte svara på om försäljningen av biljetter ökat, men utifrån de signaler Visita får från sina medlemmar finns det en uppåtgående trend olika typer av upplevelser. Detta väntas inte minst spela fastighetsägare med lokaler inom handel och evenemang rakt i händerna. 

 

Hur krititerier för årets julklapp uppfylls

Ska representera den tid vi lever i

Ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse

Ska svara för ett stort försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter

 

Källa: hui.se

 

Ellen Hellström

Reporter

ellen.hellstrom@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

HUI

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.