Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

Areim Fond II köper handelsportfölj

Publicerad: 15 oktober 2012, 07:52

Areims senaste fond, Areim Fond II, har förvärvat en handelsportfölj med ett 20-tal ICA-enheter, framförallt ICA Supermarket och ICA Kvantum. Portföljen ägdes tidigare av REIT.


Ämnen i artikeln:

Areim

Areims senaste fond, Areim Fond II, har förvärvat en handelsportfölj med ett 20-tal ICA-enheter, framförallt ICA Supermarket och ICA Kvantum.  Portföljen ägdes tidigare av REIT.

– Vi genomförde vår första stängning av Areim Fond II för två veckor sedan och är självklart mycket nöjda med att redan genomföra det första förvärvet för fonden. Liksom vid tidigare förärv av handelsfastigheter kommer vi även här att sammarbeta med Möller & Partners, säger Leif Andersson, vd Areim, i ett pressmeddelande.

Areim Fond II kommer att investera i Sverige, huvudsakligen i Stockholm, med fokus på utveckling av kontorsfastigheter samt investeringar i handelsfastigheter och bostadsprojekt. Fonden har en livslängd på åtta år med en treårig investeringsperiod och en total investeringsvolym om cirka 6-7 miljarder kronor.

Portföljen köps från ett konkursbo där advokatbyrån DLA har fungerat som konkursförvaltare. Kilpatrick Townsend & Stockton biträdde Areim Fund II vid förvärvet.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Areim

Ämnen i artikeln:

Areim

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.