Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

AP4 och Kåpan investerar i Svenska Handelsfastigheter

Publicerad: 21 december 2016, 12:27

Lennart Sten.

Foto: Fastighetsägarna.

Svenska Handelsfastigheter får två nya stora institutionella delägare när Fjärde AP-fonden och Kåpan Pensioner köper aktier i en riktad nyemission.


Ämnen i artikeln:

Lennart StenFjärde AP-fondenSvenska HandelsfastigheterKåpan Pensioner

Svenska Handelsfastigheter får två nya stora institutionella delägare när Fjärde AP-fonden och Kåpan Pensioner köper aktier i en riktad nyemission. Tack vare det nya kapitalet får fastighetsbolaget ett förvärvsutrymme om cirka 3,5 miljarder kronor givet belåningsgraden 55 procent. Det rapporterar Dagens industri på tisdagen.

– Vi tycker att det är en rimligt aggressiv belåningsgrad i dagens marknadsläge, säger bolagets vd Lennart Sten i samtal med Di.

Trots det nya delägandet håller Lennart Sten tillsammans med medgrundarna Thomas Holm och Johan Röhss röstmajoritet i bolaget men det finns fördelar med nya ägare som Lennart Sten påpekar.

– De nya ägarna ger ekonomisk stabilitet, men även en kvalitetsstämpel som vi har glädje av i samtal med exempelvis kommuner, säger han till Di.

Svenska Handelsfastigheter äger idag cirka 180 000 kvadratmeter externa köplador och portföljen värderas till drygt 3 miljarder kronor.

– Inom fem år kan jag tänka mig att vi har en portfölj med fastigheter värderade till ungefär 10 miljarder kronor, säger Lennart Sten till Di.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.