Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handel

AMF Fastigheter investerar i klassisk Söder-galleria: ”Visar att vi vill satsa”

Publicerad: 30 september 2022, 08:53

Magnus Behrenfeldt, chef stadsutveckling AMF Fastigheter och Lena Rune, centrumchef Ringen. Foto: Pressbild/AMF Fastigheter

Ringen Centrum på Södermalm ska få en ansiktslyftning för att bli ännu mer attraktivt som handelsplats, skriver AMF Fastigheter i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetAMF FastigheterSödermalmStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Med start 2023 påbörjas en upprustning av Ringen Centrum vid Skanstull på Södermalm i Stockholm. Syftet är att skapa en ”öppnare, ljusare och mer inkluderande handelsplats” enligt fastighetsägaren AMF Fastigheter.

Läs mer: Ökat klimatavtryck för AMF som ändå bäddar för framtiden 

Än så länge finns det få detaljer kring omvandlingen, men de förändringar som görs sker både invändigt och utvändigt och baseras på undersökningar som gjorts bland de som besöker gallerian. Ambitionen är att bygga bort djupa och smala butiksutrymmen.

Läs mer: Branschens nödrop - skriker efter teknisk kompetens: ”Växer inte på träd”

– Med detta projekt visar vi att vi vill satsa i Skanstullsområdet. Vår ambition är att utveckla Ringen Centrum till en plats där människor kan göra vardagsärenden, umgås och träffas och bli den självklara mötesplatsen på Södermalm. Vi vill också ännu tydligare knyta ihop handelsplatsen med kvarteret, något som vi tror blir viktigt för de som bor, jobbar och besöker platsen, säger Magnus Behrenfeldt, chef stadsutveckling på AMF Fastigheter, i en kommentar.

Handelsplatsen kommer att hålla öppet under hela ombyggnationen.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev