Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Handel

400 lägenheter till Högdalen Centrum

Publicerad: 2 februari 2015, 07:04

Veidekke har förvärvat förvärvat 200 byggrätter av Coop för 146,3 miljoner kronor. I Kvarteret Branddörren i Högdalen Centrum ska åtta hus med totalt cirka 400 lägenheter byggas.


Ämnen i artikeln:

HögdalenVeidekkeCoop Fastigheter

Veidekke har förvärvat förvärvat  200 byggrätter av Coop för 146,3 miljoner kronor. I Kvarteret Branddörren i Högdalen Centrum ska åtta hus med totalt cirka 400 lägenheter byggas.

Veidekke Bostad och Coop Fastigheter har sedan 2010 tillsammans arbetat med att ta fram en detaljplan för bostäder i kv. Branddörren, i direkt anslutning till Högdalens Centrum. Idag ligger den sedan länge nedlagda skolbyggnaden på fastigheten. Omvandlingen innebär att den gamla skolbyggnaden kommer att rivas medan den fd matsalen, byggnaden som inrymmer Fria Teatern, kommer att bevaras.

Samarbetet mellan Veidekke och Coop har genomförts i ett till 50 procent vardera samägt utvecklingsbolag. Veidekke har per den 15 januari förvärvat Coops andel om 200 byggrätter för 146,3 miljoner kronor. Planen för området har vunnit laga kraft och Veidekke påbörjar nu detaljplanering för utbyggnaden av bostadskvarteret. Projektet innehåller totalt cirka 400 bostadsrätter. Byggstart är planerad till hösten 2015.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Veidekke

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.