Onsdag27.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Förvaltning

Wihlborgs ökar förvaltningsvinsten

Publicerad: 12 Februari 2015, 09:23

Wihlborgs redovisar ett driftnetto på 322 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2014. Jämfört med motsvarande kvartal året innan är det en ökning med 16 miljoner kronor. Samtidigt har hyresintäkterna ökat med 15 miljoner och således har bolagets överskottsgrad vuxit med 1,2 procentenheter till 70,9 procent.


Ämnen i artikeln:

Wihlborgs Fastigheter

Wihlborgs redovisar ett driftnetto på 322 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2014. Jämfört med motsvarande kvartal året innan är det en ökning med 16 miljoner kronor. Samtidigt har hyresintäkterna ökat med 15 miljoner och således har bolagets överskottsgrad vuxit med 1,2 procentenheter till 70,9 procent. Administrationskostnaderna stiger med 1 miljoner kronor och räntenettot är oförändrat vilket leder till att förvaltningsresultatet stiger med 15 miljoner kronor till 200 miljoner.

Sett till helåret stiger förvaltningsresultatet med 139 miljoner kronor till 888 miljoner och då det i regel är förvaltningsresultatet som bestämmer fastighetsbolagens utdelning ökar Wihlborgs utdelningen med 50 öre till 4,75 kronor per aktie.

Wihlborgs fastighetsbestånd ökade i värde under kvartalet och man redovisar en positiv resultateffekt om 469 miljoner kronor jämfört med 43 miljoner ifjol. Det vägs dock till stor del upp av att undervärden i derivatportföljen ger en negativ effekt om 390 miljoner kronor, jämfört med en negativ effekt om 10 miljoner ifjol. Resultat före skatt hamnar således 279 miljoner kronor jämfört med 218 miljoner ifjol.

På det hela ett utmärkt kvartal men trots det tog aktiemarknaden emot Wihlborgs bokslutskommuniké med något av en reservation och i den inledande handeln steg aktien med cirka 0,3 procent. Sedan dess har den dock rusat iväg, liksom de flesta aktier, tack vare Riksbankens nyaste räntebesked.

Wihlborgs nyckeltal är i regel starka men soliditeten är fortsatt relativt låg, 28,2 procent. Inte oroväckande lågt men det skulle kunna vara lite högre. Belåningsgraden är relativt låg, 58,2 procent, och den löpande verksamheten täcker räntekostnaderna bra.

Ladda hem Wihlborgs bokslutskommuniké här!

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Wihlborgs Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.