Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Förvaltning

Wihlborgs förvaltningsvinst ökar

Publicerad: 30 April 2014, 05:04

Wihlborgs redovisar ett driftnetto om 320 miljoner kronor för första kvartalet, en ökning med 48 miljoner jämfört med motsvarande kvartal ifjol. Ökningen beror på att man har ökat hyresintäkterna med 66 miljoner samtidigt som fastighetskostnaderna har ökat med 18 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Wihlborgs Fastigheter

Överskottsgraden har ökat marginellt till 69,3 procent. Tack vare en engångsintäkt på 49 miljoner kronor, på grund av förtida lösen av hyreskontrakt, ökar förvaltningsresultatet med 76 miljoner till 241 miljoner kronor.

På grund av det låga ränteläget får man orealiserade förluster från derivatportföljen om 212 miljoner kronor, jämfört med en vinst om 185 miljoner kronor ifjol, vilket leder till att vinst före skatt hamnar på 43 miljoner kronor jämfört med med 358 miljoner ifjol.

Koncernens tillgångar uppgick vid kvartalsskiftet till 23,3 miljoner kronor varav det egna kapitalet var 7 miljarder och soliditeten således 29,9 procent. Räntetäckningsgraden var 3 gånger räntekostnaderna och belåningsgraden 59,1 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Wihlborgs Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.