Måndag25.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Förvaltning

Wallenstam ökar förvaltningsvinsten

Publicerad: 19 Februari 2015, 14:14

Wallenstam redovisar ett driftnetto på 256 miljoner kronor från sin fastighetsförvaltningsverksamhet för fjärde kvartalet 2014. Jämfört med motsvarande kvartal 2013 är det en minskning med 11 miljoner, beroende på att hyresintäkterna har sjunkit med 8 miljoner samtidigt som driftkostnaderna har ökat med 3 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Wallenstam Fastigheter

Överskottsgraden, ett mått på verksamhetens effektivitet, sjunker med 1,5 procentenheter till 67,3 procent. Förklaringen till detta ligger i det faktum att Wallenstam sålt en del fastigheter och under kvartalet har man realiserat en värdeförändring på 122 miljoner kronor under kvartalet.

Förvaltningsresultatet hamnar på 129 miljoner kronor för kvartalet, jämfört med 116 miljoner ifjol, och den positiva utvecklingen från minskat driftnetto till ökat förvaltningsresultat förklaras huvudsakligen av att man lyckats kapa sina administrationskostnader en del samt att räntenettot är betydligt bättre nu, -76 miljoner kronor jämfört med -95 miljoner ifjol. Sett till helåret ökar förvaltningsresultatet även där, med 119 miljoner kronor till 592 miljoner och som resultat av det ökar Wallenstam utdelningen med 25 öre till 2,25 kronor per aktie.

Före skatt gör bolaget en vinst om 379 miljoner kronor för kvartalet och ökar vinsten med 19 miljoner jämfört med ifjol.

Wallenstam är ett mycket välmående och friskt fastighetsbolag med starka nyckeltal. Balansomslutningen uppgår till 31,8 miljarder kronor och det egna kapitalet till 12,9 miljarder, vilket innebär att soliditeten är 40,6 procent. Räntetäckningsgraden ligger på höga 3,7 gånger kostnaderna och även belåningsgraden ligger på en sund nivå, 52,9 procent av fastigheternas värde.

Ladda ned Wallenstams bokslutskommuniké här! https://newsclient.omxgroup.com/cds/DisclosureAttachmentServlet?showInline=true&messageAttachmentId=503077

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Wallenstam Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.