Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvaltning

Underhållssatsning i Norrköping

Publicerad: 3 september 2012, 10:59

Hyresbostäder i Norrköping ska investera 1,5 miljarder kronor i underhållsåtgärder i bolagets fastigheter under de närmaste fem åren.


Ämnen i artikeln:

Norrköping

Det innebär att de årliga underhållsinsatserna ökar från 220 miljoner kronor per år i dagsläget till 300 miljoner kronor årligen.

Allt fler av Hyresbostäders fastigheter har behov av stambyten eller andra, större underhållsarbeten, som nya fasader, tak, sanering av PCB och radon. Även inomhus krävs många förbättringar som exempelvis nya kök och badrum, skriver Norrköpings Tidningar (NT).

Lars Löfgren, Hyresbostäders marknadschef, säger till NT att underhållssatsningen ska bekostas av hyresintäkter och lån. Enligt Lars Löfgren ska det inte behöva betyda högre hyror, utom i de fall där det handlar om standardhöjande insatser.

– De flesta kommer inte att märka något annat än att man förhoppningsvis får det lite bättre, konstaterar Lars Löfgren.

Hyresbostäder i Norrköping innehar ca 10500 lägenheter. Av dessa är det knappt 5000 som bland annat ska få nya stammar och badrum.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

Norrköping

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.